Planificació, organització i avaluació de serveis públics
60 recursos i/o accions formatives relacionades
https://repositori-dsf.diba.cat/public_resources/altres/CRAF_img_fitxes/RF2227.jpg
En aquests mòduls trobaràs el continguts bàsics per endinsar-te en la direcció de projectes en totes les seves fases: 1. Els projectes. Elements bàsics; 2. La direcció de projectes a l’Administració local; 3. La gestió de l’abast del projecte; 4. La gestió dels riscos del projecte; 5. La gestió de la qualitat del projecte; 6. La gestió de les parts interessades del projecte; 7. La gestió de l’equip de treball del projecte i el glossari dels conceptes més rellevants.
Col·lecció “Manuals de formació” de la Direcció de Serveis de Formació. Edició 2020
https://repositori-dsf.diba.cat/public_resources/altres/CRAF_img_fitxes/RF2129.jpg
Aquest és un manual per als comandaments que han accedit recentment al seu lloc de treball, on hi trobaran una visió panoràmica de les principals funcions de comandament per tal de facilitar la identificació de les necessitats formatives i orientar-los per a la definició del seu itinerari formatiu.
https://repositori-dsf.diba.cat/public_resources/altres/CRAF_img_fitxes/RF2236.jpg
Conferència a càrrec de María Dapena, cap de recursos humans i formació de l'Ajuntament de Vigo des de 2006, experta en assetjament laboral, formadora de formadors i especialista en lideratge i innovació. Analitza el singular context actual, des d'una perspectiva sociològica i històrica, incidint en la consideració de sector públic com a pal de paller de la societat en situacions crítiques.
Col·lecció "Converses Directives" de la Direcció de Serveis de Formació. Edició 2021
https://repositori-dsf.diba.cat/public_resources/altres/CRAF_img_fitxes/RF2217.jpg
La comunicació és un element clau en el procés de socialització de les persones, alhora que un procés complicat i ple de dificultats de diversa índole. És habitual, doncs, que sorgeixin conflictes i malentesos en les nostres relacions.
Amb les eines que ens ofereix la Comunicació No Violenta es preten aprendre a comunicar-nos de manera efectiva i afectiva i tractar de resoldre tot tipus de conflicte sense violència ni coacció.
Col·lecció “Síntesis de formació” de la Direcció de Serveis de Formació. Edició 2020
https://repositori-dsf.diba.cat/public_resources/altres/CRAF_img_fitxes/RF2505.jpg
En un món globalitzat la innovació és el què et donarà un valor afegit per poder competir amb els grans productors que cada vegada ajusten més els temps o els costos. En aquest context, com es pot aconseguir que les administracions s'impliquin a crear ciutats innovadores? Quin serà el seu paper i com seran aquestes? L'economista i professor d'ESADE, Esteve Almirall, ens ho explica en aquesta classe magistral.
Col·lecció "Converses Directives" de la Direcció de Serveis de Formació. Edició 2022
https://repositori-dsf.diba.cat/public_resources/altres/CRAF_img_fitxes/RF2288.jpg
Innovar no té res a veure amb tenir una idea brillant i punt. Cal un mètode, un procés i establir unes analítiques per valorar el seu èxit o fracàs. Alfons Cornella, un dels màxims experts en innovació del país, ens ho explica en aquesta apassionant conversa que ens descobreix termes com la "intel·ligència competitiva" i la "mineria de problemes".
Col·lecció "Converses directives" de la Direcció de Serveis de Formació. Edició 2021.
https://repositori-dsf.diba.cat/public_resources/altres/CRAF_img_fitxes/RF2354.jpg
Les administracions públiques estan vivint el canvi d'una forma accelerada. Els escenaris ja no són estancs sinó cada vegada més híbrids. Com s'adapten els líders dels equips en aquests nous entorns? La resposta la trobaràs en aquesta conversa d'una hora de durada. Seixanta minuts per no decidir si canvies sinó cap a on vas.
Col·lecció "Converses Directives" de la Direcció de Serveis de Formació. Edició 2021.
Trucs del teletreball
https://repositori-dsf.diba.cat/public_resources/altres/CRAF_img_fitxes/RF2289.jpg
Directrius i comandaments tenen un rol molt important envers els seus equips. Aprèn algunes pautes i secrets de les persones que millor saben exercir el seu lideratge a través de la seva pròpia marca personal de la mà d'Alícia Linares.
Col·lecció "Converses directives" de la Direcció de Serveis de Formació. Edició 2021.
https://repositori-dsf.diba.cat/public_resources/altres/CRAF_img_fitxes/RF2284.jpg
En aquest recurs treballareu els elements clau sobre la producció i el tractament de continguts de la Llei de propietat intel·lectual i veureu com localitzar elements multimèdia amb diferents tipus de llicències.
https://repositori-dsf.diba.cat/public_resources/altres/CRAF_img_fitxes/RF2283.jpg
Negociar és el procés per arribar a un acord satisfactori entre dues parts enfrontades que volen acostar posicions i estan disposades a concedir alguna cosa.
En certa manera és com un joc, ja que aquest procés sempre és competitiu. Quan juguem volem guanyar i, encara que en les negociacions no sempre es guanya, en una d'eficaç es busca que les dues parts sentin que han guanyat.
No t'oblidis que negociem cada dia en totes les àrees d'acció de la nostra vida.
A continuació et proposem una sèrie de continguts i preguntes que et donaran pautes i consells per aconseguir una negociació eficaç.
https://repositori-dsf.diba.cat/public_resources/altres/CRAF_img_fitxes/RF2285.jpg
Un conflicte pot sorgir en el moment i pel motiu més inesperat, tant en la nostra vida professional com personal.
Conèixer els tipus de conflictes, els elements que hi intervenen i com cal afrontar-los ens ajudarà a resoldre'ls ràpidament i amb resultats profitosos per a les dues parts.
Saps què és una mediació? I un caucus? I les diferències que hi ha entre un conflicte i un problema? Què és la resiliència?
Deixa’ns ser els teus entrenadors (coaches) a través d’aquest microcurs
https://repositori-dsf.diba.cat/public_resources/altres/CRAF_img_fitxes/RF2355.jpg
Concepción Campos ens explica els avantatges i beneficis que implica la translació de les tècniques de Compliance a la gestió pública.
Col·lecció "Converses Directives" de la Direcció de Serveis de Formació. Edició 2022
https://repositori-dsf.diba.cat/public_resources/altres/CRAF_img_fitxes/AF_BAF.jpg
. Comprendre les eines de la Comunicació No Violenta (CNV). . Aplicar les eines de CNV en la nostra manera de comunicar-nos. . Detectar els judicis que poden interferir en la nostra comunicació.. Trobar estratègies per satisfer les nostres necessitats i les de les altres persones.. Prevenir conflictes i/o situacions violentes,
https://repositori-dsf.diba.cat/public_resources/altres/CRAF_img_fitxes/AF12565.jpg
Aprèn i autoacredita't amb aquest recurs formatiu digital i responent un qüestionari d'avaluació.
Amb aquest recurs aprendràs les bases del procediment administratiu. Es contextualitzen els seus orígens i conceptes clau, es detallen les principals novetats i es fa una introducció al seu cicle de vida.
https://repositori-dsf.diba.cat/public_resources/altres/CRAF_img_fitxes/AF_BAF.jpg
- Distingir els diferents tipus de discapacitats.
- Adequar el tracte a les persones amb diferents diversitats funcionals.
- Diferenciar entre inclusió i integració.
- Diferenciar entre exclusió i segregació.
- Conèixer els avantatges de la inclusió de persones amb diversitat funcional a les empreses.
https://repositori-dsf.diba.cat/public_resources/altres/CRAF_img_fitxes/AF_BAF.jpg
L’educació per a la ciutadania global és un procés d’aprenentatge orientat a la construcció d’una ciutadana crítica, activa i compromesa amb la promoció del desenvolupament sostenible i la transformació de les causes que generen desigualtats, conflictes i vulneració de drets humans al món. Vincula l'acció local amb la seva dimensió global i qüestiona coneixements, valors i actituds per produir transformacions.
Objectius:
. Conèixer el concepte, l’evolució i els continguts bàsics de l’educació per a la ciutadania global (ECG) com a eina de canvi i transformació.
. Identificar el valor afegit de l'àmbit local i supralocal per treballar l'ECG així com els instruments, actors i metodologies.
-Promoure aquest enfocament de treball en altres polítiques amb components educatius, de sensibilització o participació
https://repositori-dsf.diba.cat/public_resources/altres/CRAF_img_fitxes/AF_BAF.jpg
L'objectiu del curs és oferir eines i recursos per a la localització dels ODS per a l'assoliment de l'Agenda 2030. . Identificar les oportunitats d'innovació i transformació de les polítiques públiques que ofereix l'Agenda 2030.. Promoure l'apropiació de l'Agenda 2030 i del seu valor afegit entre els i les treballadors/es.. Donar suport per a l'elaboració de planificacions estratègiques alineades amb els ODS.
https://repositori-dsf.diba.cat/public_resources/altres/CRAF_img_fitxes/AF_BAF.jpg
L'objectiu del curs és oferir eines i recursos per a la localització dels ODS als tècnics de la Diputació tant per desplegar l’Agenda 2030 internament com en les seves actuacions cap al territori. • Identificar les oportunitats d'innovació i transformació de les polítiques públiques locals que ofereix l'Agenda 2030.• Promoure l'apropiació de l'Agenda 2030 i del seu valor afegit entre els i les treballadors/es de la Diputació.• Donar suport per alinear els ODS en les actuacions adreçades al territori • Acompanyar els i les participants en com localitzar els ODS a través de les diferents fases del procés (sensibilització i incidència política, alineament, implementació, monitoreig).
https://repositori-dsf.diba.cat/public_resources/altres/CRAF_img_fitxes/AF_BAF.jpg
- Conèixer els drets humans relacionats amb el final de vida de les persones: els que tenim aquí i els que tenen a d’altres països.
- Donar a conèixer la moció de suport a la mort digna aprovada per la Diputació de Barcelona (27/4/2018) reflexionar sobre les seves implicacions a la feina de les persones que hi treballen.
- Potenciar les competències per poder parflar de la mort digna.
https://repositori-dsf.diba.cat/public_resources/altres/CRAF_img_fitxes/AF12568.jpg
Aprèn i autoacredita't amb aquest recurs formatiu digital i responent un qüestionari d'avaluació.
Amb aquest recurs aprendràs pautes bàsiques per elaborar memòries de gestió de serveis, programes o àmbits funcionals de l’Administració pública local que siguin realment efectives com a instrument per proporcionar informació significativa a les parts interessades, fent també especial èmfasi a enfocar les memòries de gestió com a instrument de rendició de comptes i de millora de la gestió.
https://repositori-dsf.diba.cat/public_resources/altres/CRAF_img_fitxes/AF_BAF.jpg
- Analitzar els aspectes clau d’un projecte per tal de poder definir un enfocament estratègic que condueixi a l’assoliment dels seus objectius, en el context de l’administració pública local.
- Dirigir adequadament els principals processos que es desenvolupen durant el cicle de vida del projecte: gestionar l’abast del projecte i respondre a les incidències que el poden afectar; gestionar els riscos que poden afectar el desenvolupament d’un projecte; relacionar-se amb les parts interessades del projecte tenint en compte les seves necessitats i expectatives per que contribueixin positivament a l’assoliment dels objectius; dirigir amb efectivitat l’equip de treball d’un projecte.
- Establir objectius de la qualitat per al projecte i definir els processos de gestió corresponents: definir objectius i processos de control de la qualitat dels projectes; avaluar els resultats i els aprenentatges del projecte.
https://repositori-dsf.diba.cat/public_resources/altres/CRAF_img_fitxes/AF_BAF.jpg
- Donar a conèixer els conceptes de Lectura Fàcil i Llenguatge Planer.
- Aplicar les pautes LF a la redacció de diferents documents administratius dirigits a la població.
https://repositori-dsf.diba.cat/public_resources/altres/CRAF_img_fitxes/AF_BAF.jpg
Donar instruments per traslladar l'estratègia a la gestióFacilitar eines per a la gestió del canvi
https://repositori-dsf.diba.cat/public_resources/altres/CRAF_img_fitxes/AF_BAF.jpg
Dotar als participants dels elements per a poder presentar propostes als programes europeus de fons de gestió directa amb majors possibilitat de ser aprovats i en concret:
1) Identificar programes i convocatòries que encaixin amb el nostre projecte.
2) Saber interpretar els plans de treball i les convocatòries.
3) Coneixer els elements per formular correctament la proposta.
https://repositori-dsf.diba.cat/public_resources/altres/CRAF_img_fitxes/AF_BAF.jpg
. Facilitar les eines metodològiques necessàries per a la fase inicial del projecte i la seva execució.
. Aprofundir en aspectes de gestió legal i financer.
. Aprofundir en aspectes complementaris, però imprescindibles de la gestió de projectes a partir de casos reals.
. Identificar oportunitats de finançament i fonts d’informació.
. Conèixer els procediments de la Diputació de Barcelona per gestionar un projecte amb finançament extern, com és el cas dels projectes europeus
https://repositori-dsf.diba.cat/public_resources/altres/CRAF_img_fitxes/AF_BAF.jpg
Conèixer i aplicar els elements clau que intervenen en la direcció i gestió d’un projecte innovador, en un context complex, i en què hi intervenen diferents institucions i/o territoris.
https://repositori-dsf.diba.cat/public_resources/altres/CRAF_img_fitxes/AF_BAF.jpg
- Conèixer el que necessites saber per comunicar-te de manera més eficient.
- Adquirir nous components verbals i paralingüístics.
- Millorar l’escolta activa.
- Conèixer els diferents tipus de reaccions que podem trobar.
- Aprendre a evitar els factors que ens impedeixen ser assertius.
https://repositori-dsf.diba.cat/public_resources/altres/CRAF_img_fitxes/AF_BAF.jpg
Ensenyar a utilitzar les tècniques i metodologia que permeti a les direccions, conjuntament amb els seus equips de treball, progressar en l'acompliment de les fites de l'organització mitjançant la instauració dels elements bàsics de la planificació, la definició d’objectius i el control de la gestió.
https://repositori-dsf.diba.cat/public_resources/altres/CRAF_img_fitxes/AF_BAF.jpg
Ensenyar a utilitzar les tècniques i metodologia que permeti a les direccions, conjuntament amb els seus equips de treball, progressar en l'acompliment de les fites de l'organització mitjançant la instauració dels elements bàsics de la planificació, la definició d’objectius i el control de la gestió.
https://repositori-dsf.diba.cat/public_resources/altres/CRAF_img_fitxes/AF_BAF.jpg
- Conèixer què és el programa Horizon Europe i la nova arquitectura del
programa.
- Aprendre a cercar les convocatòries i llegir els plans de treball del programa
Horizon Europe.
- Disposar de recomanacions per a la preparació de la sol·licitud de proposta
de projectes (tant com a soci o com a líder) i què cal tenir en compte mitjançant
exemples
i recomanacions pràctiques.
- Entendre els aspectes bàsics d'una proposta de projecte Horizon Europe i el
formulari de presentació.
- Conèixer altres experiències d'èxit de l'anterior programa
https://repositori-dsf.diba.cat/public_resources/altres/CRAF_img_fitxes/AF_BAF.jpg
El sistema d’Integritat Institucional de la Diputació de Barcelona s’ha entendre com un instrument de naturalesa preventiva dirigit a millorar la infraestructura ètica de la corporació, a prevenir la corrupció i les conductes públiques inadequades i, en conseqüència, a consolidar la confiança en la nostra institució.
La Diputació de Barcelona, amb la voluntat de desenvolupar una autèntica política d’integritat institucional, ha decidit dotar-se d’un Sistema d’Integritat Institucional.
Aquest sistema recull ,per una banda, les actuacions i instruments ja en marxa en matèria de transparència i bon govern i, per una altra, impulsa de nous amb l’objectiu de generar major confiança i afecció a la ciutadania.
Amb aquest curs podreu conèixer en que consisteix aquest Sistema d’Integració Institucional i els elements que el conformen així com les seves implicacions pràctiques.
https://repositori-dsf.diba.cat/public_resources/altres/CRAF_img_fitxes/AF_BAF.jpg
- Saber com conduir les emocions pel camí més adequat per tal d’equilibrar-les.
- Conèixer els diferents tipus d’emocions.
- Saber com afrontar una situació en les seves diverses formes.
- Exercitar l’empatia.
- Preparar-se per ser capaços d’entendre el que l’interlocutor transmet.
- Practicar l’atenció personalitzada.
https://repositori-dsf.diba.cat/public_resources/altres/CRAF_img_fitxes/AF_BAF.jpg
Fomentar el treball transversal per impulsar la implementació dels ODS en plans
i projectes de la Diputació de Barcelona
https://repositori-dsf.diba.cat/public_resources/altres/CRAF_img_fitxes/AF_BAF.jpg
- Reconèixer quins són els principals obstacles que interfereixen en una bona comunicació amb un mateix i cap als altres.
- Millorar la seva comunicació potenciant l’assertivitat i l’empatia i atenent als sentiments i necessitatsde cadascú.
- Utilitzar el procés de la Comunicació NoViolenta en la seva vida quotidiana
https://repositori-dsf.diba.cat/public_resources/altres/CRAF_img_fitxes/AF_BAF.jpg
Apropar l’Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) a les persones que treballen a la Diputació de Barcelona
Donar a conèixer el Pla estratègic d’implementació de l’Agenda 2030 a la Diputació de Barcelona 2021-2030 i la seva Estratègia 2030, instrument que impulsa la corporació per a desenvolupar una acció transformadora a mitjà i llarg termini per a construir una nova visió de futur i orientar els seus passos cap a l’horitzó de la sostenibilitat ambiental, econòmica i social.
https://repositori-dsf.diba.cat/public_resources/altres/CRAF_img_fitxes/AF_BAF.jpg
Identificar l'impacte que generen els comportaments i biaixos en el dia a dia.
https://repositori-dsf.diba.cat/public_resources/altres/CRAF_img_fitxes/AF_BAF.jpg
Aprofundir en el coneixement i la sensibilització envers la responsabilitat social (RS) per tal que els participants incorporin el concepte, els valors, la metodologia i l'estil de l’RS en les seves funcions.
https://repositori-dsf.diba.cat/public_resources/altres/CRAF_img_fitxes/AF13029.jpg
Aprèn i autoacredita't amb aquest recurs formatiu digital i responent un qüestionari d'avaluació.
Amb aquest recurs aprendràs els coneixements necessaris sobre la imatge corporativa, ja que aquesta té una relació directa amb la qualitat en l'atenció i del servei. Un servei de qualitat és sinònim d'imatge positiva.
https://repositori-dsf.diba.cat/public_resources/altres/CRAF_img_fitxes/AF_BAF.jpg
. Oferir eines per a repensar el disseny de serveis públics. Provar eines per comprendre què necessiten, esperen i volen els ciutadans o usuaris d'un servei.
https://repositori-dsf.diba.cat/public_resources/altres/CRAF_img_fitxes/AF_BAF.jpg
. Conèixer i aplicar les fases d'un procés de planificació (anàlisi, diagnosi, prognosi, disseny, execució, seguiment i redisseny) per la millora contínua. Identificar els elements bàsics d'un pla i els seus requeriments . Advertir de l'oportunitat i els riscos de la planificació. Estendre la cultura de la planificació als serveis públics, com a eina de millora, i de la transparència i el rendiment de comptes
https://repositori-dsf.diba.cat/public_resources/altres/CRAF_img_fitxes/AF_BAF.jpg
. Conèixer i aplicar les fases d'un procés de planificació (anàlisi, diagnosi, prognosi, disseny, execució, seguiment i redisseny) per la millora contínua. Identificar els elements bàsics d'un pla i els seus requeriments. Advertir de l'oportunitat i els riscos de la planificació. Estendre la cultura de la planificació als serveis públics, com a eina de millora, i de la transparència i el rendiment de comptes
https://repositori-dsf.diba.cat/public_resources/altres/CRAF_img_fitxes/AF_BAF.jpg
- Conèixer les característiques del manipulador d'aliments.
- Identificar els diferents tipus d'infecció alimentària.
- Prevenir els diferents tipus d'infecció alimentària.
- Identificar els diferents tipus d'intoxicació alimentària.
- Prevenir els diferents tipus d'intoxicació alimentària.
- Detectar els indicadors de què un aliment està deteriorat.
- Identificar els contaminants biòtics i abiòtics.
- Conèixer els diferents mètodes de conservació d'aliments.
- Conèixer les pautes d'higiene i de pràctica segura de manipulació d'aliments.
https://repositori-dsf.diba.cat/public_resources/altres/CRAF_img_fitxes/AF_BAF.jpg
-Obtenir una visió global de la contractació del sector públic.
-Conèixer les novetats introduïdes per la Llei 9/2017, de 8 de novembre.
-Aprofundir en la concepció de la contractació pública com a estratègica.
-Entendre la importància de la planificació de la contractació.
-Conèixer com reconduir la contractació menor.
-Aplicar els coneixements a la realitat professional.
https://repositori-dsf.diba.cat/public_resources/altres/CRAF_img_fitxes/AF_BAF.jpg
- Adquirir pautes per aconseguir una negociació eficaç.
- Conèixer les diferents fases de la negociació.
- Aprendre a aplicar l’estratègia pertinent per garantir beneficiar ambdues parts en una situació de negociació específica.
https://repositori-dsf.diba.cat/public_resources/altres/CRAF_img_fitxes/AF12561.jpg
Aprèn i autoacredita't amb aquest recurs formatiu digital i responent un qüestionari d'avaluació.
Amb aquest recurs aprendràs els conceptes legals, organitzatius i de planificació necessaris per poder portar a terme amb correcció actes públics oficials a les administracions locals.
https://repositori-dsf.diba.cat/public_resources/altres/CRAF_img_fitxes/AF13028.jpg
Aprèn i autoacredita't amb aquest recurs formatiu digital i responent un qüestionari d'avaluació.
Amb aquest recurs aprendràs la metodologia idònia per gestionar les expressions i tècniques comunicatives més útils per persuadir, influenciar i convèncer els nostres interlocutors.
https://repositori-dsf.diba.cat/public_resources/altres/CRAF_img_fitxes/AF_BAF.jpg
Donar a conèixer els beneficis i els mecanismes que té la Diputació de Barcelona per al posicionament i la incidència en diferents espais a escala europea i internacional
https://repositori-dsf.diba.cat/public_resources/altres/CRAF_img_fitxes/AF_BAF.jpg
- Implementar la tècnica àgil de presentació d’informacions, projectes, etc. PechaKucha.
- Conèixer els components (de contingut i continent) propis de la tècnica PechaKucha.
- Experimentar amb una tecnologia d'edició de presentacions al núvol.
https://repositori-dsf.diba.cat/public_resources/altres/CRAF_img_fitxes/AF13027.jpg
Aprèn i autoacredita't amb aquest recurs formatiu digital i responent un qüestionari d'avaluació.
Amb aquest recurs aprendràs les bases per parlar en públic, presentar-se, presentar projectes, argumentar opinions, etc. Tenir un estil comunicatiu eficaç és un objectiu que no es garanteix només amb una bona preparació tècnica: també cal un bon nivell d’autoconeixement i de reflexió sobre la pròpia pràctica i la comunicació eficaç.
https://repositori-dsf.diba.cat/public_resources/altres/CRAF_img_fitxes/AF_BAF.jpg
. Conèixer els programes de Cooperació Territorial Europea (CTE) o Interreg.
. Analitzar els canvis d’Interreg pel període 2021-2027 i analitzar les oportunitats per a la Diputació de Barcelona.
. Entendre els procediments de gestió i funcionament dels programes Interreg.
. Conèixer exemples de projectes Interreg de la Corporació i d’ens locals de la província
https://repositori-dsf.diba.cat/public_resources/altres/CRAF_img_fitxes/AF_BAF.jpg
- Conèixer els conceptes que tracta el Reial Decret en relació a la Propietat intelel·lectual.
- Identificar els diferents usos d’una obra.
- Diferenciar entre tipus de llicències.
- Reconèixer els drets de l’autor segons el tipus d’obra.
https://repositori-dsf.diba.cat/public_resources/altres/CRAF_img_fitxes/AF_BAF.jpg
•Ser conscient del context tecnològic que estem vivim i del seu impacte en la privacitat i en la necessitat de tenir un marc legal que reguli l’ús i el tractament de les dades personals.
•Conèixer les normes de seguretat bàsiques en matèria de protecció de dades i la importància de complir-les.
•Ser conscient que la protecció de dades és una responsabilitat compartida de tots els empleats públics i que cal tenir un paper actiu.
•Dominar els conceptes bàsics sobre protecció de dades i clarificar les confusions més habituals.
•Comprendre les obligacions que té la Diputació com a responsable del tractament de dades i, en alguns casos, com encarregada del tractament de dades d’altres ens locals.
•Conèixer com s’ha de procedir en el lloc de treball si tractem dades personals.
•Saber quines son les funcions de la figura de Delegat de Protecció de Dades que han de tenir totes les administracions públiques.
•Conèixer els aspectes més rellevants del Reglament General de Protecció de Dades (RGPD) que és d’obligat compliment per tots els membres de la Unió Europea.
•Saber quins són els drets més importants, els deures que les organitzacions han de complir i com els ciutadans els podem exercir.
https://repositori-dsf.diba.cat/public_resources/altres/CRAF_img_fitxes/AF_BAF.jpg
Saber que és l’assetjament sexual, l’assetjament per raó de sexe, l’assetjament per identitat de gènere i l’assetjament per orientació sexual, per prevenir-lo i en cas de produir-se actuarFacilitar coneixements per identificar i detectar possibles situacions d’assetjament sexual, assetjament per raó de sexe, assetjament per identitat de gènere i assetjament per orientació sexualDonar a conèixer el procediment i el circuit d’intervenció de la Diputació de BarcelonaConèixer el grau de responsabilitat com a comandamentConèixer com influeixen els estils de conducta i de lideratge en la detecció de situacions d’assetjament i com poden ser susceptibles de generar possibles situacions d’assetjament
https://repositori-dsf.diba.cat/public_resources/altres/CRAF_img_fitxes/AF_BAF.jpg
Conèixer i entendre els canvis aportats per la ISO 45001:2018 al sistema de prevenció i salut en el treball en la Subdirecció de Logística.
https://repositori-dsf.diba.cat/public_resources/altres/CRAF_img_fitxes/AF_BAF.jpg
Conèixer l'abast de la responsabilitat de l'exercici de la professió que desenvolupen i de les eines corporatives en aquest àmbit.
https://repositori-dsf.diba.cat/public_resources/altres/CRAF_img_fitxes/AF_BAF.jpg
Oferir una primera aproximació al principi de coherència de polítiques per al desenvolupament (CPD).
Amb aquesta formació, els assistents podran:
. Comprendre les vinculacions i impacte de les polítiques locals en el desenvolupament sostenible global
. Promoure la implantació de l'enfocament de CPD en l'àmbit de les seves funcions
. Garantir una execució de polítiques públiques coherent amb els objectius de la política de cooperació per al desenvolupament local.
https://repositori-dsf.diba.cat/public_resources/altres/CRAF_img_fitxes/AF_BAF.jpg
1. Comprendre la innovació social i la interseccionalitat des dels serveis públics
2. Identificar conjuntament diferents àmbits de possible innovació en serveis, el propi lloc de treball o en l’oferta als municipis
3. Experimentar petits processos d’in
https://repositori-dsf.diba.cat/public_resources/altres/CRAF_img_fitxes/AF13021.jpg
Aprèn i autoacredita't amb aquest recurs formatiu digital i responent un qüestionari d'avaluació.
Amb aquest recurs aprendràs estratègies que et permetin fer front a situacions difícils en l'atenció a la ciutadania (comunicació verbal i no verbal, empatia, escolta activa, etc).
https://repositori-dsf.diba.cat/public_resources/altres/CRAF_img_fitxes/AF_BAF.jpg
- Conèixer els tipus de conflictes els elements que intervenen.
- Aprendre a com afrontar els diferents tipus de conflictes.
- Saber com resoldre ràpidament els conflictes i amb resultats profitosos per les dues parts.
- Conèixer conceptes bàsics com són: coaching, mediació, conflicte, problema i resiliència.
https://repositori-dsf.diba.cat/public_resources/altres/CRAF_img_fitxes/AF12564.jpg
Aprèn i autoacredita't amb aquest recurs formatiu digital i responent un qüestionari d'avaluació.
Amb aquest recurs aprendràs a conèixer els principis bàsics i el procés contractació pública. Repassarem el seu context i fonaments, així com el procés per a dur-la a terme i realitzar el seguiment.