Guia d'espècies exòtiques invasores d'ambients fluvials

Recurs

Guia d'espècies exòtiques invasores d'ambients fluvials

Guia adreçada a mestres de primària i secundària i a naturalistes vocacionals i tot el públic interessat a descobrir l'impacte que suposo la colonització dels nostres cursos d'aigua per flora i fauna que no són pròpies del nostre clima i geografia. A més d'ajudar-vos a identificar algunes de les espècies més esteses, també hi trobareu consells i propostes per col·laborar en la preservació dels espais naturals aquàtics.

La guia inclou tres activitats, a partir de 5, 8 i 12 anys respectivament.

Agrupació
Ecologia aquàtica
Promotor
Gerència de Serveis de Medi Ambient

Destinataris

Col·lectiu professional Àmbit funcional Lloc de treball Competència
Tècnic especialista Acció climàtica Tècnic control ambiental local Educació i sensibilització mediambiental
Tècnic especialista Educació, esports i joventut Professor ensenyament infantil i primària Habilitats docents a l'aula
Tècnic especialista Educació, esports i joventut Professor ensenyament universitari i secundari Habilitats docents a l'aula
Tècnic especialista Educació, esports i joventut Tècnic educació Foment de la participació educativa de la ciutadania
Tècnic especialista Infraestructures i espais naturals Tècnic gestió ús públic espais naturals Gestió territorial sostenible d'espais naturals, rurals i fluvials
Tècnic especialista Més d'una àrea Professor ensenyament no formal Habilitats docents a l'aula

Recursos relacionats

 • Recurs

  L’objectiu de la guia és encoratjar els municipis i els equipaments a identificar i proposar temes de recerca als centres de secundària de la població amb la doble finalitat d’obtenir informació local sobre els ecosistemes al voltant de l'aigua i involucrar els alumnes de batxillerat i futurs ciutadans en la conservació i divulgació dels ecosistemes aquàtics. La guia vol acompanyar, a més a alumnes i tutors.

  Agrupació
  Ecologia aquàtica
 • Recurs

  Guia d'aprenentatge i servei especialment adreçada a ajuntaments i centres educatius que vulguin fer un servei a la comunitat i al medi ambient.
  Es tracta d'un manual pràctic per poder passar a l'acció. Aporta orientacions, detalla passos metodològics a seguir i inclou recursos i bones pràctiques que poden servir d'inspiració.

  Agrupació
  Ecologia aquàtica