Higiene i seguretat alimentària
Programa, avaluació i acreditació
- Importància de la manipulació d'aliments: responsabilitat del manipulador/a.
- Tipus de contaminació dels aliments i contaminació encreuada.
- Contaminació química.
- Contaminació física.
- Contaminació biològica.
- Toxi-infeccions alimentàries: què són i com es poden produir.
- Els microorganismes: fonts i factors afavoridors dels seu desenvolupament.
- Malalties transmeses pels aliments.
- Al·lèrgies i intoleràncies: gestió d’al·lèrgens i informació al consumidor.
- Higiene personal, hàbits higiènics i estat de salut.
- Pràctiques correctes d'higiene en les diferents etapes.
- Tipus de contaminació dels aliments i contaminació encreuada.
- Contaminació química.
- Contaminació física.
- Contaminació biològica.
- Toxi-infeccions alimentàries: què són i com es poden produir.
- Els microorganismes: fonts i factors afavoridors dels seu desenvolupament.
- Malalties transmeses pels aliments.
- Al·lèrgies i intoleràncies: gestió d’al·lèrgens i informació al consumidor.
- Higiene personal, hàbits higiènics i estat de salut.
- Pràctiques correctes d'higiene en les diferents etapes.
- Conèixer els riscos associats als aliments, equips i estris de treball i pràctiques de treball.
- Conèixer com controlar aquests riscos avançant-se a la seva ocurrència.
- Reconèixer els comportaments adequats en el personal que participa com a manipulador/a d'aliments a l'última etapa del cicle de la cadena alimentària resolent les situacions concretes que es presenten en el seu lloc de treball.
- Reconèixer les pràctiques inadequades que poden afectar a la salut de les persones destinatàries dels aliments preparats.
Les explicacions del docent es combinaran amb representacions gràfiques i vídeos. Es realitzaran pràctiques demostratives en les instal·lacions de les cuines dels centres sobre la preparació, manipulació i conservació dels principals productes.
Assistència
Proves d’aprenentatge
Es realitzarà un prova escrita tipo test d'autoavaluació al final de l'acció formativa.
Certificat d’aprofitament
Destinataris
Col·lectiu professional | Àmbit funcional | Lloc de treball | Competència |
---|---|---|---|
Oficis | Igualtat i sostenibilitat social | Auxiliar cuina | Cuina |
Oficis | Igualtat i sostenibilitat social | Cuiner | Cuina |
Oficis | Igualtat i sostenibilitat social | Operari serveis cuina | Cuina |