Introducció a la cooperació descentralitzada a la Diputació de Barcelona

Acció formativa

Introducció a la cooperació descentralitzada a la Diputació de Barcelona

Àrea promotor de formació
Direcció de Relacions Internacionals
Requisits
Es prioritzarà el personal d'aquelles àrees i departaments que tinguin previst involucrar-se en accions de cooperació al desenvolupament.
Nombre de participants:
Mínim
15
Òptim
18
Màxim
16
Canal
Presencial
Durada:
4,0 h
Presencial
4,0 h
Videoformació
0,0 h
Treball en línia
0,0 h
Modalitat
sessió de formació

Programa, avaluació i acreditació

• El sistema de cooperació internacional al desenvolupament• El rol dels governs locals i regionals en el sistema de cooperació internacional• Actors, modalitats, instruments i àmbits de treball de la cooperació descentralitzada i oportunitats del territori.

L’objectiu és introduir als participants en aspectes bàsics sobre el sistema de cooperació internacional i en concret de la cooperació descentralitzada, per tal de promoure el seu interès en aquest àmbit de treball i que s'impliquin de manera estratègica en accions de cooperació al desenvolupament impulsades des de la Diputació de Barcelona. • Conèixer els aspectes bàsics del sistema de cooperació internacional descentralitzada• Reflexionar sobre les diferents interpretacions existents del concepte de cooperació descentralitzada i sobre el potencial que tenen els governs locals en aquest camp • Conèixer quins són els actors, modalitats i àmbits de treball propis • Debatre sobre les potencialitats i oportunitats que es presentn en aquest àmbit de treball.

Metodologia que fomenti la reflexió i el debat, a través de l’anàlisi de casos pràctics i exemples existents al nostre entorn.
Certificat d’assistència

Destinataris