Educació per a la ciutadania global a la Diputació de Barcelona
Programa, avaluació i acreditació
. Definicions, concepcions i elements de l’ECG, partint dels diversos referents teòrics existents.
. Reptes actual de l'ECG i vinculació amb altres enfocaments (educació ambiental, coeducació, educació per la pau i els drets humans)
. Caracterització de l'ECG local i supralocal: valor diferencial dels governs locals, oportunitats i limitants. Mapeig d'actors i xarxes i presentació d'exemples.
. Metodologies per treballar l'ECG a l'àmbit local i supralocal, exemples d’experiències i bones pràctiques i posibles accions transversals en aquest àmbit.
L’educació per a la ciutadania global és un procés d’aprenentatge orientat a la construcció d’una ciutadana crítica, activa i compromesa amb la promoció del desenvolupament sostenible i la transformació de les causes que generen desigualtats, conflictes i vulneració de drets humans al món. Vincula l'acció local amb la seva dimensió global i qüestiona coneixements, valors i actituds per produir transformacions.
Objectius:
. Conèixer el concepte, l’evolució i els continguts bàsics de l’educació per a la ciutadania global (ECG) com a eina de canvi i transformació.
. Identificar el valor afegit de l'àmbit local i supralocal per treballar l'ECG així com els instruments, actors i metodologies.
-Promoure aquest enfocament de treball en altres polítiques amb components educatius, de sensibilització o participació