Compromís, lideratge i gestió del canvi per a les direccions de les biblioteques

Acció formativa

Compromís, lideratge i gestió del canvi per a les direccions de les biblioteques

Àrea promotor de formació
Gerència de Serveis de Biblioteques
Requisits
Aquesta jornada està adreçada a les direccions i caps de zona de les biblioteques de la Xarxa de Biblioteques Municipals.
Nombre de participants:
Mínim
240
Òptim
250
Màxim
260
Canal
Videoformació
Durada:
4,5 h
Presencial
0,0 h
Videoformació
4,5 h
Treball en línia
0,0 h
Modalitat
jornada

Programa, avaluació i acreditació

•La intel·ligència emocional i el lideratge.
•El lideratge inspirador en un context d’alta complexitat.
•El compromís amb l'organització i l'equip de treball.
•El canvi i la transformació com a estratègia de desenvolupament exponencial.

•Aconseguir mitjançant la conferència i les dinàmiques previstes inspirar a les direccions per tal que liderin el projecte de la biblioteca, i desenvolupin el talent del seu equip, superant les pors i incerteses en que es poden trobar immerses.
•Sensibilitzar a les direccions a experimentar el canvi com una oportunitat per promoure la transformació com part natural de la cultura organitzativa.

1a. Part: Adreçada a les 240 direccions de la Xarxa de Biblioteques Municipals. La jornada s’iniciarà amb la presentació oficial del programa de Programa de Suport al Desenvolupament Directiu de la XBM, a càrrec de la GSB. Es planteja una conferència inspiradora on els conceptes intel·ligència emocional, lideratge i gestió del canvi vagin de la mà, i que aporti als assistents la motivació i inspiració necessària per dur el projecte de la biblioteca amb èxit. El punt de partença del lideratge emocional és que un bon líder es, per damunt de tot, una persona amb intel·ligència emocional elevada. Per tant, aprendre a liderar implica desenvolupar la IE. Es treballarà fonamentalment la dimensió externa (què podem fer per liderar els equips de treball).De la conferència n’ha de sortir una reflexió dels directors/es sobre el seu lideratge. Els hi facilitarem una documentació (guia, plantilla, etc).2a. Part: Adreçada a les 12 zones que composen la Xarxa de Biblioteques Municipals. Sessions de reflexió i seguiment de cadascuna de les zones (caps de zona+direccions) amb moderació i dinamització virtual. La reflexió es lligarà la a la dimensió interna (autoconeixement, consciència emocional, autoconfiança, resiliència). El document i la reflexió dels Directors/es pot anar en aquesta direcció. En aquesta sessió s’incidirà en aquelles eines que ajudin en el rol de líder: per ser més proactiu, per moure’s bé en entorns VUCA, per acompanyar a l’equip de la forma més adequada.
Assistència
En principi d'assistència, encara que s'està valorant poder elaborar un producte entre les sessions de reflexió i seguiment de les zones.
Certificat d’assistència

Destinataris

Col·lectiu professional Àmbit funcional Lloc de treball Competència
Comandament operatiu Cultura Director bibliobús Gestió del canvi i lideratge
Comandament operatiu Cultura Director biblioteca Gestió del canvi i lideratge
Comandament operatiu Cultura Subdirector bibliotecari Gestió del canvi i lideratge